Parisuhteet ovat hankalia ja vaativat työtä, sehän tiedetään – ja sama koskee myös seksielämää. Kuten on käynyt ilmi, huonoista tavoista on vaikea päästä eroon, ja sama pätee myös petipuuhiin. Kysyimme kahdelta avioliittojen ammattilaiselta, mistä tavoista on parisuhteessa päästävä pikimmiten eroon, jotta kipinä lemmenleikkeihin ei sammu – tai syttyy uudelleen.

1. Samaan asentoon jumittuminen

Tykkäät siitä mistä tykkäät, eikä siinä ole tietenkään mitään vikaa, mutta ollaanpa rehellisiä: kun hommaa on toistettu jonkin aikaa, sänkytouhut käyvät väistämättä turhan rutiininomaisiksi. “Aina samoissa toimintatavoissa pysyminen ei mahdollista uusien hyvänolon tunteita tuovien asioiden löytämistä”, selventää avioliittovalmentaja Lesli Doares. Myös Blueprint for a Lasting Marriage (suom. kestävän avioliiton pohjapiirustukset) -kirjan kirjoittanut Doares kertoo, että naisen intohimon ja tyydytyksen taso vaihtelee kuukautiskierron mukaan, joten seksin pitäisi ilman muuta muuttua sen mukana. “Lisäksi erilaiset asennot tuntuvat erilaiselta kaikille, joten kokeilkaa rohkeasti toisinaan uusia juttuja! Jos tarvitsette inspiraatiota, Kama Sutrasta sitä löytyy”.

2. Lasten nukkuminen samassa sängyssä tai oven jättäminen auki yöksi

Se ei toiminut Kourtney Kardashianilla, ja melko todennäköistä on että ei se toimi sinullakaan. Kuten parisuhde-expertti ja kirjailija April Masini huomauttaa; “Et tee lapsillesi ainakaan palvelusta jos annat heidän nukkua sängyssänne aina kun he haluavat, sillä sehän tarkoittaa että te vanhemmat ette saa seksiä, mikä saattaa johtaa taas muihin ongelmiin. On paljon järkevämpää antaa heidän pettyä ja ymmärtää, että teillä on oma tila, jossa teillä voi olla kahdenkeskistä aikaa – ja uskokaa pois, te tarvitsette sitä!”

3. Sekstailu aina samaan aikaan päivästä

Oletteko jämähtänyt öiseen sutinaan? Ette ole senkään asian kanssa yksin. “Seksi heti ensimmäisenä aamusta on kokeilunarvoinen ja mahtava päivä aloittaa päivä”, vinkkaa Doares. Himosi ja herkkyytesi vaihtelee päivän mittaan, joten yrittäkää hyödyntää sitä ensi kerralla. “Esimerkiksi, keskipäivän pikapano voi tuntua piristävän tuhmalta, varsinkin jos saatte sen mahtumaan työpäivän lomaan..”

4. Et kerro kumppanillesi, kuinka kiihottavaa jokin oli..

..tai että pidät eniten siitä, kun hän tekee [sitä mistä pidät eniten]. Seksi on toki mahtavaa, mutta siitä puhuminen on erittäin tärkeää ja vähentää molempien paineita, painottaa Masini. “Jos harrastatte seksiä mutta ette ikinä puhu siitä, kokeile kertoa kumppanillesi päivällä että viimeöinen seksi hänen kanssaan oli mahtavaa. Se parantaa seksielämäänne ja teille molemmille tulee hyvä olo.”

5. Aloitteen odottaminen aina samalta ihmiseltä

Ole rehellinen – oletko syyllinen tähän? “Kyllä, todennäköisesti toisella teillä on suurempi seksuaalivietti, mutta se ei tarkoita että vain hänen pitäisi olla aina se, joka tekee aloitteen seksiin”, varoittaa Doares. Matalamman vietin omaava voi suunnitella etukäteen seksuaalisen kohtaamisen, joka ei pohjaudu pelkästään himoon. “Kumppanisi tuntee olonsa tärkeäksi ja halutuksi, ja kukaties sytyt siihen itsekin?”

Lähde: Glamour