Tervetuloa nelikymppiseksi! Ikä, jossa seksielämän muutokset alkavat olla entistä huomattavampia – sekä fyysisesti että elämäntapojen osalta. Ei hätää, silti ei ole tarvetta piilottaa niitä seksikkäitä alusasuja loppuelämäksi hyllyn perälle. Muutamilla viilauksilla voit olla aivan yhtä tuhma vielä nelikymppisenäkin!

Mitä odottaa?

Asia ei varmasti tule yllätyksenä: 40 ikävuoden saavuttaminen on vaihe, jossa hommat ja paikat alkavat hieman kuivua – hormonien ja eritoten estrogeenin vähentyessä vagina ei kostu yhtä paljon, minkä johdosta seksi saattaa tuntua toisinaan siltä kuin synnyttäisi hiekkapaperirullaa..

Mitä tehdä?

  1. Käy gynekologilla tarkistuttamassa itsesi, jotta tiedät missä mennään ja mitä odottaa omalla kohdallasi.
  2. Käytä käsipeiliä ja tarkista, onko emättimesi seinämä väriltään vaaleampi kuin tavallinen tumma purppura. Jos on, se on merkki siitä, että luonnollinen liukasteesi alkaa olla vähissä.
  3. Lisää liukuvoide ostoslistaasi! Liukuvoiteita on erilaisia ja moneen eri tarkoitukseen, joten lue myös vinkkimme liukuvoiteen valintaan. Mikä liukuvoiteen käytössä on parasta, sen käyttäminen voi myös kiihdyttää kehosi tuottamaan luonnollista liukastetta uudelleen!

Siinä fyysinen puoli nopeasti summattuna, mutta toinen, yhtä tärkeä elementti seksin osalta on myös elämäntyyli ja oma asenne.

Varaa aikaa rakkaudelle

Jos sinulla ei ole virtaa osallistua aamukuuden spinning-tunnille – tai aikaa mennä viikonloppuna manikyyriin, todennäköisesti sinua ei myöskään juurikaan jaksa kiinnostaa myöskään kiihkeä yö petipuuhissa. Australialainen lääkäri, seksuaaliantropologi Bella Ellwood-Clayton viittaa nelikymppisten naisten kiireisiin “Listana”.

“Lista voi vallata naisten mielet ja sydämet kokonaan, imien heistä kaiken energian. Lapsien seuraavan päivän aterian suunnittelu ei ole yhtä tärkeää kuin heidän isänsä suutelemisesta nauttiminen. Syökööt välillä valmisruokaa! Seksi ja rakkaus tarvitsevat huomiota ja työtä aivan kuin mikä tahansa muukin tärkeä elämän osa-alue – ja se koskee molempia osapuolia.”

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? “Puhukaa puhelimessa tai tekstailkaa ja jakakaa päivän kuulumisia, ja päivän päätteeksi keskustelkaa omista päivistänne, kuunnelkaa ja tukekaa, älkääkä keskeyttäkö, nalkuttako tai kritisoiko. Keskustelkaa syvemmin ainakin yhtenä iltana viikosta, vaikka se tapahtuisikin vain kotona", Ellwood-Clayton ohjeistaa.

Ja lisäksi; tarvitsette välillä lomaa. “Jos raha ja olosuhteet sallivat, ottakaa parisuhdeloma muutaman kerrna vuodessa – muistuttakaa itseänne ja toisianne, että ette ole vain perhettä pyörittävä isä ja äiti".

Näillä eväillä kohti parempaa!

Lue myös:
Liukuvoiteen valinta – osta turvallinen ja miellyttävä 
Miten valita oikeanlainen liukuvoide?