Penistulpat ja -porat ovat yhä suositumpia leluja seksuaalisiin kokeiluihin ja nautinnon etsintään. Miehet käyttävät niitä laajentaakseen seksuaalisia kokemuksiaan ja saavuttaakseen seksuaalisen nautinnon uusia tasoja. Näitä leluja voidaan käyttää masturbointiin, seksiin kumppanin kanssa, roolileikeissä, lääkärileikeissä ja monin muin tavoin – vain mielikuvitus on rajana! Jotta saat niistä kaiken irti, sinun täytyy ymmärtää miten ne toimivat, mitä ne tekevät ja mikä on paras tapa aloittaa niiden käyttö.

Miten penistulpat ja -porat eroavat toisistaan?

Ensimmäinen ymmärrettävä asia on penisporien ja -tulppien ero. Molemmat työnnetään peniksen sisään, mutta niiden tarkoitus ja toimintatapa poikkeaa toisistaan.

Penistulpat

Penistulppa on lelu, joka voidaan työntää virtsaputkeen seksuaalisen kiihotuksen aikaansaamiseksi. Penistulppa voi herkistää penistä sekä tehdä erektioista ja orgasmeista voimakkaampia. Toinen syy käyttää penistulppaa on saavuttaa Prinssi Albert -tyyppisen lävistyksen ulkoasu ilman oikeaa lävistystä.

Penistulppia on monia erilaisia. Yleensä penistulppa on sileä, metallinen virtsaputkeen työnnettävä tulppa. Muut mallit on tehty stimuloimaan penistä seksin aikana enemmän – ja tulpan paikallaan pysymiseksi voit ostaa myös teksturoituja tai tulppia joissa on holkkirengas. Holkkirengas pitää tulpan paikallaan turvallisesti ja se myös korostaa nautintoa tekemällä peniksestä kovemman ja kosketusherkemmän. Jotkin tulpat ovat umpinaisia tankoja, toisissa taas on reikä keskellä, joten niissä virtsa ja sperma kulkee vapaasti.

Penisporat

Penisporia käytetään lääketieteessä virtsaputken laajentamiseksi tutkimuksissa ja testeissä. Näitä työkaluja voidaan käyttää myös seksuaalisen nautinnon tavoitteluun. Monet nauttivat virtsaputken venymisen tunteesta, joten tästä syystä penisporat ovat niin suosittuja monien seksuaalisia nautintoja etsivien miesten keskuudessa.

Penisporat ovat yleensä pidempiä ja ohuempia kuin tulpat. Ne voidaan työntää pitkälle virtsaputkeen ja virtsarakkoon saakka. Monissa porissa on erityinen, virtsaputken ja -rakon stimulointiin suunniteltu pää. Poria käytetään usein lääkäri-roolileikeissä.

On tärkeää valita sopivin penistulppa ja/tai -pora eritoten hommaa aloitellessa. Oikea muoto ja istuvuus ei pelkästään takaa parasta ja turvallisinta kokemusta, vaan se auttaa sinua myös tutustumaan virtsaputken stimulointiin parhaalla mahdollisella tavalla. Sen jälkeen tiedät, onko juttu sinua varten vai ei.

Muotoilu

Penistulppia ja -poria saa monessa eri koossa ja muodossa. Kun tutkit penistulpan muotoilua, varmistu siitä että se on suunniteltu niin, ettei se mene liian pitkälle virtsaputkeen. Tulpassa on oltava leveämpi pää, joka estää tulpan työntymistä liian pitkälle. Joissakin tulpissa on levy tai pallo päässä, toisissa on erityiset “kahvat”. Niin kutsutun “stopperin” mallilla ei ole merkitystä, kunhan tulpassa sellainen on.

Toinen mietittävä asia on tulpan pitäminen paikallaan. On usein vaikeaa pitää tulppa paikallaan, kun peniksen lihakset yrittävät työntää tulppaa ulos. Aloitteleva käyttäjä tarvitsee hieman treeniä tulpan pitämiseksi paikallaan. Voi olla hyvä valita tulppa, jossa on levennys, jotta se “tarttuu” paremmin virtaputken sisään ja pysyy paikallaan. Useanlaisia holkkirenkailla varustettuja tulppia on myös, mutta niiden muotoilu on yleensä hieman monimutkaisempia ja näin ollen ne eivät välttämättä sovellu ensikertalaisille.

Myös penisporia on lukuisia erilaisia. Ensimmäisiin kokeiluiin kannattaa valita sileä ja ohut pora, sillä se on helpoin työntää sisään ja ottaa pois virtsaputkesta. Osassa porista on kaksi eri halkaisijaa kummassakin päässä. Aloittelijalle sopivat porat ovat sileitä ja mahdollisesti vähän taivutettuja. Toisissa porissa on erilaisia muotoiltuja varsia, jotka on suunniteltu venyttämään ja stimuloimaan virtsaputkea. Koko ja muotoilu kertoo usein myös siitä, kuinka hyvin kukin pora soveltuu aloittelijalle.

Lopuksi

Hyvä nyrkkisääntö on, että aloittelevan penistulppaajan tai -poraajan pitäisi käyttää tulppia ja -poria, joissa on kapeneva kärki. Se mahdollistaa varovaisen, astettaisen virtsaputken venytyksen. Tarjolla on lukuisia erilaisia malleja, mutta kannattaa aloittaa varmasti parhaiten aloittelijalle sopivista.