Peniksen koko on huolenaihe monille miehille. Huoli voi kasvaa niin suureksi, että se lakaisee heidän itseluottamuksensa kokonaan maton alle. Tämä on ymmärrettävää, kun otetaan huomioon peniksen koon tärkeys miesten mielessä yleisesti. Mutta onko peniksen koko tästä varsin aidon tuntuisesta huolesta huolimatta niin tärkeää, kun puhutaan itse seksistä?

Mikä oikeastaan on keskikokoinen?

Peniksen koko, aivan kuten useimmat ihmisen piirteet, seurailee normaalijakaumaa. Tämä tarkoittaa, että melkein kaikki miehet kuuluvat normaalikokoisten kategoriaan. Erittäin harvoilla miehillä on penis, jota voisi sanoa erityisen suureksi tai erityisen pieneksi. Penisskaalan toisessa päässä on synnynnäinen mikropenis, joka on pituudeltaan keskimäärin 6,4cm tai vähemmän – täydessä erektiossa. Noin 0,5% miehistä kuuluu tähän kategoriaan. Skaalan toisessa päässä on esimerkiksi Jonah Falcon, mies joka tällä hetkellä pitää hallussaan maailman suurimman peniksen ennätystä. Hänen peniksensä erektiossa 34cm pituinen, mikä tarkoittaa että sitä on vaikeaa, miltei mahdotonta hyödyntää tavallisessa seksissä. Joten, mikä on keskimitta? Hiljattain tehdyn tutkimusarvion mukaan keskimääräinen peniksen mitta oli 15 000 eri etnisen taustan omaavan miehen otannalla melko tarkkaan 13 senttiä täydessä erektiossa. Vuonna 2014 amerikkalaisista miehistä tehdyn tutkimuksen mukaan keskimitta on noin 14,2 senttiä. Muissa tutkimuksissa on raportoitu hieman pidempi keskimitta. Penistä mittaavissa tutkimuksissa on kuitenkin kaksi melko mittavaa ongelmaa, jotka voivat johtaa yliarvioituihin mittoihin. Ensinnäkin, suurin osa tutkimuksista luottaa miehiin ja antaa heidän itse ilmoittaa peniksensä pituuden. On liian käytännönläheistä ja vaivaannuttavaa tulla mitattavaksi laboratoriossa tutkijoiden toimesta. Näin ollen tutkijat ovat riippuvaisia miesten omasta raportoinnista, ja oletettavasti miehet pyöristävät lukemia ylöspäin tai liioittelevat kokoaan. Toiseksi, pienen peniksen omaavat miehet todennäköisesti välttävät tämänkaltaisiin tutkimuksiin osallistumista.

Mitä nainen haluaa?

Hiljattain UCLA:ssa tehty tutkimus osoittaa, että naiset valitsevat parhaaksi peniksen kooksi noin 15 senttiä. Tämä tulos on saatu kuitenkin kysymättä mitään muita tekijöitä (kuten viehättävyys, älykkyys, seksuaaliset taidot, persoona, kemia jne.) - toisin sanoen, aivan kuin kysyisi miehiltä parasta mahdollista kumppania pelkän kuppikoon perusteella. Kysymys on hölmö, sillä, valtava, suuri enemmistö miehistä tekee monien muiden piirteiden perusteella päätöksen siitä, kenen kanssa he menevät sänkyyn.

Toinen äskettäin tehty tutkimus pyysi naisia järjestämään tärkeysjärjestykseen seitsemän peniksen määrettä. Paksuus päätyi sijalle neljä ja pituus sijalle kuusi. Kärkikolmikossa olivat yleinen ulkonäkö, karvoitus ja esinahka. Toisin sanoen, vaikka naiset olivat pakotettuna valitsemaan tärkeimpiä ominaisuuksia, silloinkaan koko ei noussut listan kärkipäähän. Voi olla myös hyvä tietää että jokaista isommasta peniksestä pitävää naista kohti on aina myös pienemmästä peniksestä pitävä. Lääkäri Jason Winters kertoo, että hänen uransa aikana hän on kuullut useita kertoja, kuinka hyvinvarustettujen miesten naiskumppanit ovat kertoneet seksin olevan jopa epämukavaa. Isompi siis ei ole aina parempi

Onko koko oikeasti niin tärkeää?

Suurimmassa ja kattavimmassa tutkimuksessa miesten ja naisten syistä harrastaa seksiä teksasilaiset tutkijat löysivät 237 motivoivaa tekijää. Useita fyysisiä määritteitä nousi listalle, mukaan lukien kasvojen viehättävyys, silmät ja yleinen viehättävyys.. Peniksen koko ei päässyt listalle.

Riippuuko hänen nautintonsa sinun koostasi?

On olemassa kasoittain tutkimuksia seksuaalisesta tyydytyksestä, ja ne ovat yhdessä tuottaneet pitkän listan asioita, jotka tekevät seksistä hyvää. Asiat kuten tarkkaavaisuus, seksuaaliset taidot, itsevarmuus, mukavuus, parisuhteen tila ja asenne seksiä kohtaan vaikuttavat olevan erittäin tärkeitä. Peniksen koko mainitaan vain peniksen kokoon liittyvissä tutkimuksissa. Silloinkaan peniksen koko ei vaikuta olevan niin tärkeä asia. Mikä on myös mainitsemisen arvoista; valtaosa naisista ei saa orgasmia penetraatioseksissä, vaan saadakseen orgasmin heitä täytyy kiihottaa klitoriksesta, millä ei taas ole mitään tekemistä peniksen kanssa. Lisäksi, naiset jotka saavat orgasmin penetraatiossa, saavat sen yleensä G-pisteen kiihottamisen myötä. Vaikka G-pisteellä ei olekaan mitään tiettyä rakennetta, se sijaitsee yleensä noin viisi senttiä emättimen sisällä sen etuseinämässä, ja sen kiihottaminen johtaa vahvaan nautintoon ja joillakin naisilla orgasmiin. Tuo nautinto on todennäköisesti tulosta klitoriksen sisäosan ja virtsaputken ympärillä olevan kudoksen stimulaatiosta. Tutkimusten mukaan niille harvoille naisille, jotka saavat orgasmin penetraatiossa, peniksen pituus ei suurimmalle osalle ole tärkeä tekijä. Toisin sanoen, suurempi penis ei ole tärkeä G-pisteen kiihottamisessa tai orgasmin tuottamisessa. Lisäksi suuri penis voi vaikeuttaa suu- ja anaaliseksiä.

Mitä kaikesta tästä pitää sitten päätellä?

Loppujen lopuksi, sänkysankarin viitan pukeminen ei kysy peniksen kokoa, vaan se vaatii sen sijaan monia muita ominaisuuksia. Peniksen kokoon jumahtaminen sen tärkeyden yleisestä (väärästä) käsityksestä johtuen estää sinua tulemasta mahtavaksi petikumppaniksi. Seksuaalinen tyydytys sinulle ja kumppanillesi vaikeutuu, mutta ei peniksesi koon vuoksi. Ajatuksissaan oleva ja ahdistunut seksikumppani ei vain ole mukana täysillä, mikä latistaa tunnelmaa poikkeuksetta. Älä siis anna peniksen koon huolettaa, sillä se ei ole tärkeää – voitte kaikesta huolimatta tehdä seksistänne mahtavaa!

 

Lähde: Askmen