Ero, työt, matkustaminen, työreissut – on paljon syitä, miksi seksielämäsi saattaa hyytyä. Yllättävää kyllä, kuiva kausi pehkuissa vaikuttaa myös moniin muihin asioihin kuin siihen, kuinka usein vaihdat lakanasi..

Tässä neljä asiaa, jotka sinulle voivat seksin vähennyttyä tapahtua:

1. Olet hermostuneempi.

Fakta: Seksissä ihminen rentoutuu ja päästää höyryjä. Skotlantilaiset tutkijat saivat selville että ihmisille, jotka pidättäytyvät seksistä, on vaikeampaa hallita stressiä aiheuttava tilanteet, kuten vaikkapa julkinen esiintyminen. Outoa, eikö? Se johtuu siitä, että seksin aikana aivot tuottavat hyvänolontunnetta aiheuttavia kemikaaleja, kuten endorfiinejä ja oksytosiineja, jotka rentouttavat oloasi.

2. Olet alttiimpi taudeille, kuten flunssalle

Vähemmän seksiä tarkoittaa toki myös vähemmän altistumista pöpöille, mutta samalla menetät myös seksin vastustuskyvyllesi antaman tuen. Pennsylvanialaisen Wilkes-Barren yliopiston tutkijat saivat selville, että kerran-kaksi viikossa seksiä harrastavat ihmiset saavat 30 prosentin buustin ihmiskehossa tautientorjunnan eturintamassa oleviin vasta-aineisiin verrattuna niihin, jotka harrastavat seksiä harvoin tai eivät koskaan.

3. Jos olet parisuhteessa, homma saattaa mennä oudoksi

Seksittömyys saattaa vaikuttaa parisuhteeseesi vakavasti. Se voi vaikuttaa itsetuntoosi ja laskea mm. oksitosiinitasoja, sanoo lääkäri ja psykologi Les Parrott. Se toki myös kasvattaa pelkoa siitä, että jompikumpi kurkkii vieraisiin seksin perässä.

4. Voit olla alakuloisempi, mutta yllättävästä syystä

Tutkimuksen mukaan naiset ovat masentuneempia mitä pidempään he ovat ilman seksiä. Tämä ei kuitenkaan johdu varsinaisesti seksin puutteesta. Asiaa tutkinut ryhmä selvitti, että kondomia käyttävät naiset ovat aivan yhtä alakuloisia. Syy on siinä, että joillakin sperman ainesosilla – kuten melatoniinilla, serotoniinilla ja oksitosiinilla – voi olla mielialaa nostavia vaikutuksia naisille, jotka harrastavat suojaamatonta seksiä. Toki – suojaamattomassa seksissä on myös paljon haittapuolia ja uhkia..

Yhteenvetona; seksin harrastaminen kannattaa. Jos kumppania ei ole, masturboi! Meiltä saat molempiin mukavasti piristystä!

 

Lähde: Women’s Health