Kanadan seksitutkimuksen ja -koulutuksen laitoksen tekemän tutkimuksen mukaan seksin jälkeinen halailu ja läheisyys on helpoin tapa pitää nainen kiinnostuneena seksistä. Tieteellisiä julkaisuja varten arvioitavana olevaa tutkimusta varten haastateltiin 2400 kanadalaista heidän viimeisistä seksikerroistaan.

Naisista, jotka halailivat 6-10 minuuttia seksin jälkeen, 71 prosenttia arvioi kokonaiskokemuksen “erittäin nautinnolliseksi”. Vähemmän halanneiden joukossa luku oli vain 41 prosenttia.

Itse asiassa seksin jälkeinen intimiteetti merkitsee naisten nautinnolle aivan yhtä paljon kuin esileikki, sanoo tutkimuksen kirjoittaja, Guelphin yliopiston professori Robin Milhausen. – Tämä voi johtua siitä, että naisten (kuten miestenkin) kehot ovat seksin jälkeen tulvillaan oksytosiinia, joka saa heidät haluamaan lisää läheisyyttä, Milhausen sanoo. Lisäksi naiset usein tuntevat olonsa haavoittuvaksi seksin jälkeen, hän jatkaa. Muutaman minuutin hyväily seksin jälkeen vahvistaa tunnetta siitä, että oikeasti välität hänestä.

Seksin jälkeinen hyväily on yksi helpoimmista tavoista parantaa parisuhdetta, Milhausen muistuttaa. Se on todella tärkeä, mutta usein unohdettu tapa luoda yhteys kumppaniin. Useimmat tutkimukseen osallistuneet ihmiset jäivät kuuden minuutin rajasta: 17 prosenttia vastaajista ei halaillut lainkaan, ja 36 prosenttia halaili viisi minuuttia.

Joten, seuraavan sekstailun jälkeen, makoilkaa yhdessä lähekkäin tai anna hänen levätä päälläsi, Milhausen ehdottaa.

Käytä vähintään kuusi minuuttia leikkiäksesi hänen hiuksillaan, hieroaksesi hänen selkäänsä tai muuten hyväilläksesi häntä - ja sano kohteliaisuuksia siitä, kuinka hyvältä sinusta hänen lähellään tuntuu.

Mitä minä tästä hyödyn, kysyy mies

No, tutkimuksen mukaan halailu ja hyväily seksin jälkeen nostaa myös miehen nautinnon tasoa. Ja koska se tekee kumppanistasi tyytyväisemmän, hän haluaa seksiä uudelleen aiemmin. 

Lähde: Men’s Health