Jos et ole koskaan kuullutkaan kohdunkaulaorgamista, et ole yksin. “Kohdunkaulaorgasmit tunnetaan heikommin kuin klitoris- ja G-pisteorgasmit, sillä ne eivät ole niin yleisiä – tai yleisesti tunnistettuja, kertoo Jessica O’Reilly, lääkäri ja The New Sex Bible -kirjan kirjoittaja. Vaikka ei olekaan olemassa tieteellistä dataa siitä, kuinka monet naiset voivat tämän orgasmien multihuipentuman saavuttaa, miksi ei kannattaisi kokeilla, oletko yksi heistä? Alla kerromme, mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin lähdet jahtaamaan tätä tarunhohtoista ilmiötä.

Kuinka stimuloida kohdunkaulaa?

Kohdunkaulasi on sisäelimiesi portinvartija. Se estää kaikkea vaginaasi työntyvää kulkeutumasta syvemmälle. Ainoa kohdunkaulan vaginan kautta koskettavissa osa (ectocervix) on vaginan perällä, O’Reilly valaisee. Siksi joskus, kun partnerisi työntyy syvälle, tunnet poikkeuksellisen tunteen jokaisen työnnön päätteeksi. Aina se ei tunnu hyvältä, varsinkaan kun et ole niin kiihottunut kuin voisit olla. Mutta samalla kun kiihotuksesi nousee ja kehon nesteet alkavat virrata, tuo tunne voi muuttua aivan toiseen ääripäähän, valtavaksi hyvänolontunteeksi. Siinä pisteessä kohdunkaulan stimulointi voi aiheuttaa suurta mielihyvää koko keskikehon alueella, O’Reilly kertoo.

On kuitenkin mahdollista, että vaikka olisit kuinka kiihottunut, kosketus kohdunkaulaan on enemmän epämiellyttävä kuin miellyttävä tunne. Ihan kuin jotkut meistä rakastavat jalkahierontaa ja toiset eivät voi sietää jalkoihin koskemista, samalla tavalla kohdunkaulan koskettaminen tuntuu ihmisistä erilaiselta. Lyhyesti todettuna; kokeilu on aina hyvästä, mutta älä aseta kohdunkaulaorgasmin saamiseen niin kovia tavoitteita että satutat itseäsi sen edestä. Pääasia on pitää hauskaa samalla kun kokeilee uutta.

Ajoita oikein

Jos haluat lähteä tavoittelemaan kohdunkaulaorgasmia, lähde liikkeelle näin: Mieti ensin kuukautiskiertoasi. Muutamaa päivää ennen vuotoa kohdunkaulasi saattaa olla herkempi kosketukselle, kun taas kuukautisten aikaan kohdunkaulasi on alempana, mikä helpottaa siihen ulottumista. Lisäksi O’Reilly kertoo joidenkin naisten saavan kohdunkaulaorgasmin helpommin ovulaation aikana, tai noin pari viikkoa ennen kuukautisten alkamista. Joten, jos kohdunkaulan koskeminen tuntuu oudolta, mutta sinua silti kiinnostaa, kokeile hommaa uudelleen eri ajankohtana ja eri kohdassa kuukautiskiertoasi.

Sopivassa tahdissa

Riippumatta siitä, kuinka valmis olisit mielihyvän huipentumaan, aloita hitaasti, O’Reilly suosittelee. Lähde liikkeelle tavalliseen tyyliin, ja kun olet kulkenut noin 80% matkasta orgasmiin, voit aloittaa syvän, kohdunkaulaan ulottuvan penetraation. Ainoa asia mitä sinun täytyy normaalista muuttaa, on huomion kiinnittäminen siihen, että työkalu – oli se sitten sormet, penis, g-pisteen kiihotin tai jokin muu seksilelu – koskettaa kohdunkaulaa jokaisella työnnöllä. Jos kiihotut hyvin G-pisteen stimuloinnista, harkitse sen hyödyntämistä myös, O’Reilly vinkkaa.

Ongelmia?

Kokeilun yhteydessä voit huomata, että pidät kohdunkaulan koskettamisesta, mutta et välttämättä ihastu siitä syntyvään tökkimisen tunteeseen. Tässä tapauksessa hän suosittelee liukuvoiteen, esimerkiksi Je T’aime All Naturalin käyttämistä. Sen liukkaus mitä todennäköisimmin minimoi oudon tunteen.

Osu kultasuoneen

Vaikka voi olla vaikeaa erottaa erilaisia orgasmeja toisistaan, O’Reilly on kuullut naisten kuvailevan kohdunkaulaorgasmia erityisen täyteläisenä orgasmina, “hallitsemattomana hyvänolonpurkauksena navan ja vaginan välillä” ja toisena, voimakkaampana tunteena klitorisorgasmin jälkeen. Jos onnistut saamaan kohdunkaulaorgasmin, onnittelut yhden seksuaalisen virstanpylvään saavuttamisesta! Ja jos et, muista että oman kehon ja sille hyvää (ja huonoa) tekevien asioiden löytäminen on myös tärkeää!

 

Lähde: Women's Health