On yleinen stereotypia, että miehille seksi on kuin pizzaa, eli huononakin aika hyvää. Tämä on kuitenkin yksi seksuaalisista harhakäsityksistä, jotka haluamme heittää roskikseen – pysyvästi. "Aina puhutaan miesten ja naisten välisistä eroista, mutta valitettavasti liioitellusti", kertoo Harvardin yliopiston urologian professori ja Why Men Fake It -kirjan kirjoittaja Abraham Morgentaler, joka on auttanut miehiä parantamaan seksielämäänsä jo yli 25 vuoden ajan. Hän on myös lääkärinä kuullut melkoisia tarinoita, joten pyysimme häntä kertomaan yllättävimmät asiat, joita naiset eivät tiedä miehistä ja seksistä.

Miehetkin voivat teeskennellä orgasmin

Morgentalerilla tutki potilasta, joka kertoi, ettei osannut lopettaa orgasmien teeskentelemistä harrastaessaan seksiä tyttöystävänsä kanssa. Hän ei ollut saanut orgasmia seksissä miltei koko elämänsä aikana, mutta koska hän välitti paljon uudesta tyttöystävästään, hän oli päätynyt jo pitkään teeskentelemään, ettei loukkaisi naista. "Kirjaani kirjoittaessa ja ihmisiä haastatellessa hämmennyin siitä, kuinka monet miehet kertoivat teeskenneensä orgasmin elämänsä aikana", kertoo Morgentaler. No entäpä ns. "todisteaineisto"? Jos mies käyttää kondomia, teeskentely on helppo salata. "Jos kondomia ei käytetä, kyse on siitä, kuinka paljon nestettä naisessa on ja kuinka hän tilannetta havainnoi", Morgentaler kuittaa.

Miehen orgasmista ei aina jää todisteita

Ihan totta! Joissakin tapauksissa on mahdollista, että mies ei saa siemensyöksyä orgamista huolimatta. Joidenkin diabetesta sairastavien miesten fysiikka tekee myöskin temput, jolloin siemenneste ei pääse ulos ennen kuin seksin jälkeisessä virtsaamisessa. Toinen, hieman yleisempi esimerkki on vanhemmilla herroilla, joille on suoritettu eturauhasen poisto. Ja, vaikka Morgetaler ei täysin varma asiasta olekaan, tantraseksiä harjoittavat ihmiset usein uskovat, että miehet voivat kokea orgasmin ilman siemensyöksyä.

Miehet teeskentelevät samasta syystä kuin naisetkin

Morgentaler kertoo, että useimmat hänen hoidettavanaan olleet miehet kertoivat teeskentelyn syyn olleen ensisijaisesti se, että oikea orgasmi ei olisi tullut seksin aikana. Ehkä asiaan vaikuttaa liiallinen alkoholi, ehkä liian kova stressi. "Kyseessä on miltei tismalleen sama juttu kuin naisilla", Morgentaler valaisee ja jatkaa "Se on tavallaan kuin sanoisi kumppanilleen kiitos, oli kivaa, kaikki on hyvin, mutta nyt riittää". Mikä kuitenkin tärkeintä, molemmat sukupuolet teeskentelevät melko epäitsekkäistä syistä. (Emme silti suosittele teeskentelemään, vaan asia kannattaa ottaa esille ja korjata, niin kaikilla on kivempaa!)

Myös nuorilla miehillä on erektio-ongelmia

Seksiterapiaa ja sinisiä pillereitä eivät etsi vain yli nelikymppiset. "Miehillä – mukaanlukien nuoret miehet – on paljon seksiin liittyviä ongelmia, eikä tämä ole lainkaan harvinaista". Kyseessä ei ole pelkät erektio-ongelmat, vaan esimerkiksi ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsii Morgentalerin mukaan noin 20 prosenttia miehistä.

Miehet eivät ole aina "sillä tuulella"

"Se, että miehet olisivat aina valmiita ja aina halukkaita, ei pidä paikkaansa", sanoo Morgentaler ja jatkaa; "Se saattaa pitää paikkansa 18-vuotiaan kohdalla, mutta asia muuttuu kun iän myötä tulee velvollisuuksia". Naisten mielestä on normaalia, kun he eivät ole sillä tuulella koska ovat esimerkiksi stressaantuneita tai eivät muuten tunne oloaan hyväksi, ja jostain syystä miesten ajatellaan olevan immuuneja tällaisille ajatuksille. Eivät he kuitenkaan ole. Joten, jos mies ei tunnukaan lämpenevän seksipuuhiin, älä säikähdä – se on ajoittain täysin normaalia.

Miehet keskittyvät usein enemmän sinun nautintoosi

Erään myytin mukaan miehet ovat itsekkäitä petipuuhissa. Mutta niistä tapauksista, joita Morgentaler on tutkinut, on selvinnyt että asia on itse asiassa toisinpäin. Miehet, kuten naisetkin, ovat usein enemmän huolissaan kumppaninsa tyydyttämisestä. "Heti kun miehellä on tunteita kumppaniaan kohtaan – edes sillä tasolla että haluaa naisen haluavan häntä – suuri osa hänen keskittymisestään kiinnittyy mielihyvän tuottamiseen naiselle.

Yksi Morgentalerin tähän liittyvistä suosikkiesimerkeistä on alaraajahalvaantunut mies, joka viimein pääsi harrastamaan seksiä vaimonsa kanssa saatuaan pistolääkitystä penikseen. Hän oli innoissaan ja kertoi Morgentalerille tunteneensa olnsa mieheksi jälleen – vaikka ei siis voinut tuntea itse mitään. "Tuo tarina kertoo todella siitä, mitä miehelle tarkoittaa kun voi tuottaa toiselle hyvää oloa ja nautintoa". Toinen esimerkki: Kaikki miehet, jotka tulevat Morgentalerin vastaanotolle kovemman erektion toivossa. Juttu on näin: Kovuus ei tuo miehen tyydyttymiseen herkkyyttä tai muuta – kyse on vain siitä, mitä halutaan kumppanille tarjota. 

Jotkut miehet ovat erittäin herkkiä suoriutumisestaan seksissä

Edelleen – olemme kaikki melko samanlaisia, vai mitä? Morgentalerilla on ollut potilaita, joiden seksuaalinen ongelma on juontanut juurensa kauas, vain yhteen kommenttiin tai ikävään kokemukseen. Kovankin oloiset miehet ovat istuneet ja itkeneet hänen toimistossaan kertoen saaneensa selville vaimon teeskennelleen orgasmin – nämä tapaukset osoittavat, että joidenkin miesten itsevarmuus ja maskuliinisuus on syvästy juurtunut siihen, miten he kokevat seksikumppaneidensa heidät näkevän. Tämä ei tietystikään tarkoita sitä, että naisen pitäisi valehdella miehelle, että hän on mahtava sängyssä, mutta Morgentaler ehdottaa toisenlaista lähestymistapaa: "Jos naiset haluavat tietää yhden ainoan asian, jolla suhde pidetään positiivisena, vinkkaan näin: jos mies on tehnyt sinulle seksuaalisesti jotain hyvää, kerro se hänelle. Vaikka vain pieni kehu, esimerkiksi "tuo oli mahtavaa" tekee ihmeitä.

Sinulla voi olla suurempi libido kuin hänellä

Morgentalerin mukaan elämme keskellä suurta seksuaalista muutosta. Tämän päivän naiset ovat seksuaalisesti vapautuneempia ja he tuntevat olonsa rennoksi kertoessaan tismalleen mitä he sängyssä haluavat, mikä on pelkästään positiiivista. Mielenkiintoista kyllä, se johtaa siihen, että Morgentalerin kaltaiset ammattilaiset saavat enemmän ja enemmän työtä. Miehet nimittäin tuntevat myös stereotypian siitä, että miesten pitäisi olla seksuaalisesti aktiivisempia ja omata suuremmat libidot kuin naisilla – vaikka se ei totta olekaan. "Tapaan asiakkainani koko ajan enemmän miehiä, jotka kertovat suhteissaan naisen haluavat enemmän seksiä kuin he itse", Morgentaler huomauttaa. "Se ei johdu siitä, että heidän halunsa olisivat vähäiset, vaan siitä, että joillain naisilla niitä on enemmän. Tämä on todennäköisesti pitänyt aina paikkansa, mutta kulttuuriin ei ole sopinut sen asian esiin tuominen, eivätkä he ole kertoneet asiasta niin suoraan ennen kuin nyt". Itse asiassa, Morgentalerin asiakkaat tulevat usein hakemaan apua, jotta pysyisivät kumppaniensa "kyydissä" ja jaksaisivat harrastaa enemmän seksiä – vaikka mitään erektio-ongelmia ei olisikaan.

Emme missään tapauksessa sano, että naisilla pitäis olla vähemmän haluja tai että suurista haluista pitäisi olla häpeissään! On vain normaalia, että sukupuolesta riippumatta pariskuntien seksuaaliset halutasot vaihtelevat, eivätkä aina välttämättä kohtaa. Asia on vain hyväksyttävä ja keskusteltava kumppanin kanssa. Tärkeintä on kunnioittaa toista ihmistä ja hänen seksuaalisuuttaan.

 

Lähde: Womens Health