Olitpa naimisissa tai tuoreessa parisuhteessa, seksielämän piristämiselle on aina sijaa. Usein se on kuitenkin helpompaa teoriassa kuin käytännössä – varsinkin jos aiot tuoda seksileluja mukaan petipuuhiin. "Jotkut pelkäävät pahoittavansa kumppaninsa mielen, mutta tämä pelko on usein aiheeton", kertoo Jessica O'Reilly, torontolainen lääkäri ja seksologi. "Tutkimusten mukaan sekä miehet että naiset eivät koe kumppaninsa "jakamista" paristokäyttöisen laitteen kanssa epämukavaksi". Joten, miksipä ei ottaa asiaa esiin kumppanisi kanssa? Alla listaamme vinkkejä, joiden avulla voit murtaa jään seksilelun tuomisessa suhteeseen..

1. Ymmärrä, että se on yleistä. Koko seksileluihin liittyvä häpeä ja niiden mieltäminen tabuksi on mennyttä aikaa ja seksilelut ovat erittäin yleisiä. Muista, että kaikki mikä saa sinut epäröimään lelun ostoa, tulee omasta päästäsi. 

2. Lähesty aihetta oikein. Seksikolumnisti Lora Somoza vinkkaa, että voit varovasti jutella kumppanillesi vaikkapa "luin jostakin että naiset tykkäävät tästä", tai "suhteemme on mahtava, mutta olisi hienoa parantaa sitä entisestään.. Onko jotain mitä haluaisit parantaa meidän seksielämässämme?". Niille, jotka pitävät passiivisemmasta lähestymistavasta, suosittelemme yllärilahjan jättämistä yöpöydälle – kunhan sinulla on jonkinlainen käsitys kumppanisi tuntemuksista ja ajatuksista aiheen suhteen. Varovaiseksi seksilelulahjaksi sopii mainiosti vaikkapa Lelo Tara.

3. Osta netistä! Kivijalkamyymälään käveleminen ymmärrettävästi hieman ahdistaa, joten osta lelut vapautuneesti kotisohvalta vaikka yökkäreissä. Pinky.fissä saat surffata suojatulla yhteydellä koko selailun ajan ja poimia rauhassa ne tuotteet jotka haluat – ja toimituskin on huomaamaton.

4. Tee kotiläksysi. Lue arvosteluita, tutki mitkä tuotteet toimivat muilla ja mitä mistäkin tuotteesta sanotaan. Tutki kuhunkin leluun sopivat liukuvoiteet ja puhdistusaineet ja tilaa niitä samalla, jotta voit jatkaa uusien lelujesi miellyttävää käyttöä heti ne ensi kertaa korkattuasi.

5. Älä pelkää kysyä asiakaspalvelusta apuja! Muista, että mikään ei saa meitä tolaltaan – me emme tuomitse, vaan olemme palvelemassa.

6. Älä pelkää seksilelun korvaavan sinut. Sekä kolumnisti Somoza että seksologi O’Reilly huomauttavat, että miehet usein pelkäävät seksilelun mukaan ottamisen saavan naiset jättämään heidät vähemmälle huomiolle. "Suurin osa naisista ei saavuta kliimaksia tavallisessa yhdynnässä, joten klitoriksen kiihottaminen on avainasemassa", Somoza muistuttaa ja jatkaa, "jos olet tällaisen naisen kanssa, sinun täytyy hankkia hänelle vibraattori – hän tulee kiittäämään sinua siitä." Vaihtoehtoisesti voitte käyttää lelua, joka soveltuu molemmille. Valikoimassa on paljon leluja, joita voitte käyttää yhdynnän aikana, kuten esimerkiksi värisevät penisrenkaat

7. Älä ota itseäsi liian vakavasti. Nämä ovat vain leluja! Ole valmis nauramaan itsellesi. Pelko tai torjutuksi tulemisen pelko on aina suurin tunnelman latistaja näissä touhuissa, joten sysää se syrjään – nyt puhutaan hauskasta, nautinnollisesta seksistä ja yhteisestä hyvästä olosta. Olemme leikkineet lapsesta saakka, eivätkä aikuisten leikit ole sen kummempia. Nauti!