Kondomit

Sijainti
Aseta laskeva suunta

18 sivua kohden

Tuotteet 1 - 18 tuotteista 35 yhteensä

Miten valitsen oikean kokoisen kondomin

Kondomin tärkein mitta on leveys, pituus ei ole niin merkittävä. Tärkeää kuitenkin on että kondomi peittää peniksesi aivan juureen saakka. Kondomin tulee olle hieman pienempi kuin mitä peniksesi ympärysmitta on. Tärkeä ominaisuus kondomilla on venyvyys. Lateksista valmistetut venyvät paremmin kuin lateksittomat polyuretaanista valmistetut. Penistä mitattaessa on tärkeä varmistaa, että peniksesi on tanassa ja täydessä erektiossa. Mittaa ensin peniksesi pituus ja sen jälkeen paksuus sen paksuimmasta kohdasta. Voit käyttää joustavaa mittanauhaa tai kankaan kappaletta jonka kietaiset peniksesi ympärille. Kangaspala tai langanpätkä on sitten helpompi mitat jälkeenpäin vaikka rullamitalla. Monet kondomivalmistajat ilmoittavatkin kondomin leveyden. Sinun tulee kertoa leveys kahdella saadaksesi oikean ympärysmitan. Eli jos kondomin leveys on 54 mm, on siihen sopivan peniksen ympärysmitta oltava suurempi kuin 108mm eli 10,8 cm.

Lue aiheesta lisää:

Voiko liukuvoidetta käyttää kondomin kanssa

Mikäli kondomi tuntuu peniksen päälle rullatessa ahtaalta, voi terskan päälle sipaista pienen tipan liukuvoidetta. Muistathan kuitenkin, että käyttämäsi liukuvoiteen pitää sopia yhteen kondomin materialin kanssa. Lateksikondomien kanssa tulee käyttää vain vesipohjaisia liukuvoiteita. Samaa liukuvoidetta voit käyttää myös rullatessa peniksesi naisen sisälle, mikäli paikat tuntuvat ahtailta tai nainen ei eritä tarpeeksi luonnolista liukkautta. Öljypohjaiset liukuvoiteet pilaavat kondomin ja saattavat rikkoa sen.

Voiko kondomi olla liian iso

Jos olet valinnut liian suuren kondomin minkä huomaa siitä, että se rullautuu tai liukuu pois yhdynnän aikana. Sama juttu jos penis on kartionmuotoinen, on kyseessä mitä ilmeisemmin liian iso kondomi. Näissä tapauksissa kannattaa valita hieman pienempi kondomi edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi. Mikäli sinulla on jo tilanne päällä tai kyseessä on hätätilanne, voit aina kietaista  kondomin kivespussien ympärille. Tämä toimenpide varmistaa kondomin paikallaan pysymisen yhdynnän aikana. 

Asiakkaamme kysyvät

Q: Voinko asentaa kondomin väärin?
A: Periaatteessa kyllä. Jotkut asettavat kondomin penikseen rullaamatta sitä mitenkään, tai rullavat sen ensin auki jonka jälkeen asennus. Kumpikaan mainituista tavoista ei ole oikea. Oikeaoppisesti kondomi rullataan peniksen päälle, aina tyveen saakka.

Q: Hajoaako kondomi yhdynnässä?
A: Jos kondomi ei pääse sulavasti liukumaan yhdynnän aikana se saattaa revetä. Usein ongelma ilmenee anaaliyhdynnässä. On todella tärkeää käyttää oikeanlaista liukuvoidetta mikäli kunnon luistoa ei ole.

Q: MIten säilytän kondomia oikein?
A: Kondomeja ei pidä säilyttää auringonvalossa, auton hansikaslokerossa tai lompakossa. Tämä heikentää niiden lateksipintaa, joka saa kondomin haperoitumaan.

Q: Voinko uusiokäyttää kondomia?
A: Kondomi on yhdyntäkäytössä aina kertakäyttöinen. Muissa tarkoituksissa kondomia voi käyttää useamminkin kerran, ihan mielikuvituksestasi riipuen.